HJEM     NETTSTEDKART     SKRIV UT

Hjem > PRESSEOMTALE > Julekonsert i Nordby kirke

 

DESVERRE BLE OMTALEN AV ADVENTSKONSERTEN

I NORDBY 2009, SÅ VANSKELIG Å LESE AT

DEN ER GJENGITT I SIN HELHET NEDENFOR

 

 

slide0001_image003 (2).jpg

 

Strålende kveld

                            med Nordbykoret

 

Adventskonserten med
Nordbykoret, Vokalmix og
Rygge mannskor ble både
tett og velkomponert.
 
Tradisjon
Tradisjonen tro hadde Nordbykoret sin årlige adventskonsert i Nordby kirke.
Snøen var ikke tilstede, men dette satte ikke en demper på stemningen. Korene hadde pyntet seg i rødt og svart for anledningen og i Nordby kirke ble det en spesiell og sterk kveld. Korets dirigent Ann Sæthre svikter aldri og de møtte publikum med sangprosesjon. Med " Mexicansk juleprosesjon " ble standarden satt for kvelden.
Ungdomsprest Erland Grotbrog som ønsket velkommen, roste Nordbykoret for å ta vare på denne adventstradisjonen. - De gjør noe som beveger oss og skaper mening i tilværelsen., sa han.
Selv leste han julediktet " Gud må ha tro på oss " som var hentet fra egen diktsamling. Diktet avspeilet Marias tanker og det som hendte i en stall i Betlehem for to tusen år siden.
God blanding.
Det gikk slag i slag i Nordby kirke og Nordbykoret imponerte med melodiene " A la Nanita Nana " og " Star Carol ". der viste koret en god samklang mellom dame og herre-stemmene.
Vokalmix ved leder Elisabeth Andersen holdt et høyt nivå med sine seks damer. De vakre stemmene klang godt og høstet stor applaus fra publikum. spesielt imponerte de med sangene " Julenatt " og Julen er hãr ". Sist men ikke minst ble vi satt i julestemning tross manglende snø med disneyklassikeren " Når du ser et stjerneskudd ".
Konsertens høydepunkt ble likevel Rygge mannskor med dirigent Rune Brunslid. Mannskoret fikk frem " frysen på ryggen " faktoren og med sine kraftfulle stemmer ble det " mye " mannskor. Det ble en fornøyelse å høre på vakre Negro Spirituals og en artig og sterk stemmeprestasjon i sangen" klokken ringer til fest ". Du kunne høre de vakre klokkene i form av de ulike stemmene ringe inn til julefest. Til slutt ga de en flott avslutning med sangen " i will praise The O Lord ".
Nordbykoret leverte en forykende avslutning på konserten med sangen " joy to the world ". Vokalist og organist for kvelden var Hilde Nora Vang.
Vi vil få høre mer av de gode stemmene framover. allerede 25. april skal de ha Gla´sang kveld på Nordby Menighetssenter og 4-6 juni skal de på Arendal Korfestival.
 
Inger Eide Nordseth